Registreer voor de Windows Management User Group Nederland bijeenkomst op 16 september

Op 16 september 2014 organiseert de Windows Management User Group Nederland alweer de vierde bijeenkomst. Het thema is deze keer virtualisatie. De locatie is bij PQR in De Meern en de toegang is gratis. Registratie kan hier.

Sessie 2 zal gaan over hoe servervirtualisatie en cloud kan helpen om jouw IT-omgeving weer zonder stress snel operationeel te krijgen na een bijvoorbeeld brand, water/rook schade of langdurige stoomuitval

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • 17:00u – 17:50u  ontvangst / eten
  • 17:50u – 18:00u  kickoff (PQR – Ruben Spruijt)
  • 18:00u – 19:00u  sessie 1 (Eric Sloof)
  • 19:00u – 19:10u  pauze
  • 19:10u – 19:55u  sponsor sessie (…)
  • 19:55u – 20:05  pauze
  • 20:05 – 21:05 sessie 2 (Marcel van den Berg)
  • 21:05u – 22:00u  borrel

Sessie 2 gaat dus over disaster recovery. De mogelijkheden om applicaties  te beschermen tegen uitval zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Hyper-V en vSphere voorzien in  gratis software om replicatie naar een ander datacenter mogelijk te maken. VMware en Microsoft bieden beide de mogelijkheid om de cloud als uitwijk datacenter te gebruiken (DRaaS).  Wat zijn de features, de voor- en nadelen? Wat kan er niet? Is het duur? Hoe zit het met licenties. Mag er zomaar een kopie in een ander datacenter worden geplaatst?  Welke Nederlandse bedrijven bieden Disaster Recovery as a Service? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op 16 september.

Mijn sessie zal onder andere aandacht besteden aan oplossingen en diensten als Zerto Virtual Replication, VMware Site Recovery Manager, VMware vSphere Replication, Hyper-V Replica, VMware vCHS – Disaster Recovery en Azure Site Recovery.

In een demo simuleren we een uitval van een datacenter en laten we zien op welke wijze eenvoudig kan worden uitgeweken naar een cloud omgeving.

Registratie kan hier.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current ye@r *