15 maart Amsterdam: Deep dive Microsoft Azure SLA

Service Level Agreements van cloud providers zijn nog zeer onvolwassen. Belangrijke vragen worden vaak niet niet beantwoord in de SLA. Voorbeelden zijn:

  1. hoeveel tijd krijgt klant om data terug te halen bij stopzetten dienst?
  2. in welke data formaat krijgt de klant de data?
  3. mag de provider mijn data in de VS opslaan?

Verder kan de provider in veel gevallen zelf de voorwaarden van de SLA aanpassen.

Tevens is het zeer belangrijk om te weten waarop de SLA van toepassing is. Wist u dat bij Microsoft Azure de SLA op de Virtual Machines service pas effectief is als u twee of meer VM’s in dezelfde availability set heeft geplaatst? Op een enkele VM krijgt u geen SLA.

Overigens is Microsoft druk doende om de beschikbaarheid te verbeteren van zogenaamde single instance VM’s. U leest er in deze blogpost meer over.

CloudQuadrants  (een samenwerking tussen Weolcan en Arthurs Legal) heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de SLA’s van 12 cloud providers. Op zo’n 70 meetpunten is onderzoek gedaan.

De executive summary van het onderzoek is via deze pagina te downloaden.

De uitkomst van het onderzoek toont aan dat de best scorende providers Nederlandse providers zijn.

Op 15 maart 2016 openbaart CloudQuadrants de schokkende en interessante uitkomsten van haar recente en onafhankelijk onderzoek naar cloud SLA’s, dienstenniveaus, service credits, en andere SLA onderwerpen.

Daarbij wordt specifiek gekeken naar de SLA van Microsoft Azure.

Programma

16: 00 – Inloop

16:30 – 18:00 – Deep Dive Microsoft Azure Service Level Agreement

18:10 – 19:30 – Networking drinks

De locatie is Emmalaan 21, Amsterdam.

Er wordt een bijdrage gevraagd van EUR 75, exclusief B.T.W. Naast inhoudelijke sessies kunt u de nodige IT-, sourcing-, en businessmanagers (CIO’s, CTO’s, Senior IT Leaders), leveranciers en kennisinstituten verwachten.

Inschrijven via deze link.

 

PARTNERS:

Arthur’s Legal – ARTHUR’S LEGAL is the next level law firm, specialising in client tailored pro-active, tier-one legal services for corporations and professionals.

Weolcan. – Weolcan wil organisaties begeleiden bij de transitie naar de digitale wereld door hen te helpen om met behulp van IT waarde te creëren en innovatie te versnellen met als doel hun productiviteit te verbeteren en hun concurrentiekracht te versterken. Te beginnen in Nederland.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current ye@r *